Рецепти

Тушкована квасоля – Frijoles de la Olla

Квасоля Цибуля Закуски
Фото: Westend61/Getty Images
Квасоля – один з основних інгредієнтів мексиканської кулінарії, займає це почесне місце разом із кукурудзою та перцями чилі. І в сучасному світі, звичайно, зручно купити консервовану квасолю, аби мати її під рукою для приготування різноманітних страв у мексиканському стилі. Проте смак приготованої вдома квасолі настільки виразний та насичений, що ви не пошкодуєте за витраченим на її приготування часом. Тим паче, що більшість часу якраз триватиме тушкування, під час якого ви можете зайнятися чим завгодно. Наприклад, приготувати тортильї за нашим рецептом, чи придбати, щоб потім з’їсти їх з ароматною Frijoles de la Olla.

Інгредієнти
  • 910 г чорної квасолі, промити і замочити у воді на 3 години
  • 6 зубчиків (18 г) часнику, очистити від шкірки та розчавити
  • 1 невелика біла цибулина (100 г), очищена від шкірки, розрізана на чверті
  • 2 гілочки свіжого епазоту
  • 1 ст. л. морської солі

Приготування
У великій каструлі з’єднайте квасолю, 8 склянок (2 л) води, часник та цибулю. Доведіть до кипіння.
Після закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть, поки квасоля не розм’якне. Це має зайняти близько години. Через годину додайте подрібнений епазот та сіль. Зніміть з вогню.
Перед подачею додайте цибулю і часник.