Фото: spicesinmydna.comУ нашому рецепті про те, як приготувати один з найзнаменитіших соусів Мексики.
Інгредієнти
- 1 великий чилі поблано
- 4 середніх томатільйо, очищені від лушпиння
- 1 невелика цибулина, подрібнена
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 1/4 склянки подрібненої кінзи, плюс 1 столова ложка листя для гарніру
- 1 столова ложка свіжого соку лайма
- 3 авокадо Хаас, нарізане кубиками
- Сіль і свіжозмелений перець
- Запечені чіпси з тортильї для подачі
Приготування
Підготуйте інгредієнти. Якщо у вашій духовці є функція грилю, розігрійте його або духовку до максимальної температури. Покладіть поблано на деко і запечіть якомога ближче до джерела тепла, один раз перевернувши, до повного обвуглювання, приблизно 4 хвилин. Перекладіть поблано в невелику миску, щільно накрийте плівкою і дайте постояти 5 хвилин. Потім зніміть з поблано шкірку (це буде легко зробити, обтерши перець паперовим рушником), видаліть стебло та насіння.
Наріжте чилі на невеликі кубики. Перекладіть усі, крім 1 столової ложки, у середню миску.
Викладіть на деко томатільйо та запікайте їх у розігрітій духовці, поки вони не підрум’яняться, приблизно 3 хвилини (один раз їх перемішайте). Перекладіть у блендер та зробіть із них пюре.
Вилийте пюре з томатільйо до нарізаного кубиками поблано, додайте цибулю, часник, подрібнену кінзу, сік лайма половину авокадо, добре розімніть виделкою. Додайте залишився авокадо і злегка розімніть, щоб відчувалися шматочки авокадо. Приправте сіллю і перцем. Перекладіть гуакамоле в миску для подачі та прикрасьте столовою ложкою нарізаного кубиками поблано та листям кінзи. Подавайте відразу із запеченими чіпсами з тортильї.
