Рецепти

Гарячий шоколад по-мексиканські

Десерти Напої
Фото: Jonny Caspari/unsplash
Розкажемо вам, як приготувати справжній мексиканський гарячий шоколад вдома.

Інгредієнти
  • 1 ст. л. порошку чилі
  • 200 г темного шоколаду
  • 4 ст. л. коричневого цукру
  • 3 склянки молока
  • 5 ст. л. вершків жирності не менше 20%
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 стручок ванілі

Приготування
З’єднайте в каструлі молоко і жирні вершки. Додайте стручок ванільні і мелену корицю. Перемішайте суміш і нагрівайте її на середньому вогні. Як тільки молочна суміш почне закипати, зніміть її з вогню та процідіть, поверніть назад у каструлю.
Додайте в гаряче молоко коричневий цукор та грубо подрібнений чорний шоколад. Постійно перемішуйте, поки темний шоколад не розчиниться.
Після цього додайте порошок чилі та варіть гарячий шоколад ще 3 хвилини на повільному вогні, постійно помішуючи.
Налийте приготовлений гарячий шоколад у чашки і насолоджуйтесь просто так або з улюбленою випічкою.