Фото: Tai's Captures/UnsplashЯк приготувати тако «аль пастор» вдома/
Інгредієнти для начинки
Для маринаду
- 3 зубчики часнику, подрібнені
- 1 ч. л. орегано
- 1/2 ч. л. кмину
- 1/2 ч. л. меленого перцю
- 1 ч. л. паприки
- 1/3 склянки ананасового соку
- 1/4 склянки білого оцту
- 2 консервовані перці чипотле, подрібнені
- 1/8 ч. л. солі
Для сальси
- 1/4 склянки червоної цибулі, нарізаної кубиками
- 1 середній чилі халапеньйо, без стебла та насіння, нарізаний кубиками
- 1 помідор, без насіння, нарізаний кубиками
- 3 кільця консервованого ананаса, нарізаного кубиками
- 1/4 склянки нарізаної кінзи
- Сік половинки лайма
- Дрібка солі
Для подачі
- 6 теплих кукурудзяних коржів тортилья
- Сік лайма
Приготуйте маринад: з’єднайте всі інгредієнти для маринаду у каструлі. Доведіть до кипіння, помішуючи. Потім збийте у блендері до однорідності. Налийте в миску і дайте повністю охолонути.
Підготуйте м’ясо: видаліть плівку та жир із вирізки. Розріжте вирізку як для рулету. Візьміть гострий ніж, почніть зрізати верхню третину вирізки, але не дорізаючи до кінця, відкрийте м’ясо наче книгу. Потім проріжте м’ясо в глибину ще на третину і розріжте в протилежному напрямку, не дорізаючи до кінця. Загорніть отриманий шматок у харчову плівку та злегка відбийте його, щоб вирівняти його.
Помістіть м’ясо у пакет для маринування або миску, туди ж налийте охолоджений маринад, щоб він повністю покрив м’ясо. Залиште маринуватися у холодильнику від 8 до 24 годин.
Перед тим, як готувати м’ясо, приготуйте сальсу, об’єднавши всі інгредієнти e мисці. Перемішайте, накрийте кришкою і відкладіть.
Далі м’ясо, ананас та цибулю можна приготувати різними способами. Але зауважте, що незалежно від того, як ви готуєте, ананас та цибуля готуються набагато швидше, ніж свинина, тому просто дістаньте їх раніше.
Приготування на грилі: покладіть свинину на гриль і обсмажте до готовності з обох боків. Підсмажте ананас та цибулю. Кільця ананасу мають бути злегка обвугленими, м’ясо – соковитим.
Приготування на плиті: готуйте свинину, кільця ананасів та цибулю на розігрітій на середньому вогні сковороді до готовності.
Приготування в духовці: покладіть свинину, кільця ананасів і чверть цибулі на деко, вистелене фольгою. Запікайте до готовності у розігрітій до 180 градусів духовці.
Після приготування дайте свинині відпочити кілька хвилин, потім гострим ножем наріжте свинину, ананас і цибулю невеликими скибочками, змішайте.
Для подачі нагрійте тортильї на грилі або сковороді. Покладіть на тортилью ложку суміші зі свинини, ананасу та цибулі. Зверху полийте сальсою. Подавати, збризнувши соком лайма.