Рецепти

Домашній мексиканський гострий соус

Соуси
Фото: hungryhealthyhappy.com

Зелений або червоний гострий соус довгого зберігання у Мексиці часто використовують до закусок, таких як чичарон (смажені свинячі шкірки), картопляні чи кукурудзяні чіпси. Кілька краплин гострого соусу додають навіть до фруктових салатів. Так само ідеально він пасує до яєчні, різноманітних тако і навіть супів.

Гострий соус стане прикрасою і на вашій кухні. Він може вдихнути нове життя майже в будь-яку улюблену страву. Однак будьте обережні: після того, як ви додасте до свого сніданку кілька крапель гострого соусу (до яєць або навіть до каші!), вам більше ніколи не захочеться їсти ці страви без нього!

Звичайно, можна купити будь-який гострий соус в магазині. Та якщо ви приготуєте свій власний, точно знатимете, з чого він складатиметься, а також зможете регулювати його гостроту.

Інгредієнти
  • 1 столова ложка олії
  • 10 великих свіжих зелених або червоних перців халапеньйо, тонко нарізаних
  • 2 великі зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1/4 склянки нарізаної кубиками цибулі
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 склянка води
  • 1/2 склянки білого оцту

Приготування
Важливо! Готуйте у приміщенні, що добре провітрюється, а також увімкніть витяжку. Якщо чилі, які ви використовуєте, особливо гострі або у вас чутлива шкіра, надягайте гумові рукавички під час роботи з ними. Ніколи не торкайтеся обличчя або очей під час роботи з гострим перцем.

Підготуйте інгредієнти. Розігрійте олію на середньому вогні у сковороді. Додайте нарізаний халапеньйо, часник і цибулю, тушкуйте, часто помішуючи, від 5 до 10 хвилин, поки цибуля не стане прозорою, але ще не стане коричневою.

Додайте воду. Коли суміш закипить, трохи зменште вогонь і накрийте кришкою. Готуйте приблизно 15 хвилин. Зніміть сковороду з вогню, зніміть кришку і залиште, щоб суміш охолола до кімнатної температури.

Остиглу суміш з чилі помістіть у блендер і додайте сіль. Змішуйте на середній швидкості протягом 1 хвилини. Поки блендер працює, повільно влийте оцет. Процідіть гострий соус крізь сито, а потім вилийте його в стерилізовану пляшку та щільно закрийте кришкою.

Поставте в холодильник. Цей соус можна подавати одразу, але смак буде ставати яскравішим та більш насиченим протягом наступних кількох днів. Перед використанням струсіть, щоб соус був однорідним. Цей гострий соус добре зберігається в холодильнику принаймні пару місяців.