Фото: thespruceeats.comПропонуємо вам традиційний рецепт традиційного мексиканського атоле.
Інгредієнти
- 3 1/4 склянки води або молока
- 5 ст. л. коричневого цукру
- 1/3 склянки маса харіна
- 1 стручок ванілі, вийняти насіння
- 1/4 чайної ложки меленої кориці або 1 паличка кориці
- Дрібка солі
Приготування
Підготуйте інгредієнти. Нагрійте 3 склянки води або молока в каструлі середнього розміру та додайте цукор. Варіть і розмішуйте, поки цукор не розчиниться. Якщо ви використовуєте молоко, готуйте на слабкому вогні.
Злегка підігрійте залишок рідини і змішайте її з маса харіна, щоб вийшла кашка. Добре перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок.
Додайте ваніль, корицю, сіль і розведену масу харіну в каструлю з підсолодженою гарячою рідиною. Перемішуйте протягом 1 хвилини.
Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте варити, часто помішуючи, 20-25 хвилин, поки вона не загусне до бажаної консистенції. Атоле повинен бути густим, кремовим і оксамитовим, без грудочок.
Вийміть паличку кориці, розлийте в чашки. Оскільки атоле подають гарячим, часто у чашку кладуть ложку, щоб напій можна було часто помішувати і він швидше остигав. Якщо ви пригощаєте атоле дітей, краще розлити напій заздалегідь, щоб він міг охолонути до комфортної температури.
