Рецепти

Адобо

Соуси Гострий перець Свинина Цибуля Курятина
Фото: Jon Tyson/Unsplash
Розповідаємо вам, як приготувати універсальний адобо за рецептом із Оахаки, який ідеально пасує для ковбасок на грилі чорізо, свинячих реберець та курячих грудок.

Інгредієнти

Приготування
Поставте каструлю з водою на вогонь, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, покладіть у воду чилі і накрийте кришкою. Залиште на 30 хвилин або поки перці не стануть м’якими. Залиште півсклянки (120 мл) рідини, у якій були чилі, решту злийте.

У ступці подрібніть чебрець, орегано, гвоздику, горошини перцю, кмин та часник. У Мексиці для цього використовують традиційну ступку малькохете, у якій подрібнюють спеції та готують сальси. Ви ж можете сміливо скористатися кавомолкою, яка виконає свою роботу не гірше за молькахете. У такому разі часник розчавіть окремо.

Покладіть пом’якшені чилі із збереженою водою в блендер разом з лавровим листям, паличкою кориці, цибулею, меленою сумішшю спецій та оцтом. Змішайте до однорідності і посоліть за смаком. Адобо готовий до використання!