Фото: Jon Tyson/UnsplashРозповідаємо вам, як приготувати універсальний адобо за рецептом із Оахаки, який ідеально пасує для ковбасок на грилі чорізо, свинячих реберець та курячих грудок.
Інгредієнти
- 125 г чилі гуахільо (без стебла та насіння)
- 2 ч. л. сушеного чебрецю
- 1 ст. л. сушеного орегано
- 6 цілих гвоздик
- 12 цілих горошин перцю
- ½ ч. л. насіння кмину
- ¼ склянки (35 г) зубчиків часнику, очищених від шкірки
- 3 лаврових листа
- 1 паличка кориці
- 1 склянка (110 г) нарізаної кубиками білої цибулі
- ½ склянки (160 мл) білого оцту
- Морська сіль
Приготування
Поставте каструлю з водою на вогонь, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, покладіть у воду чилі і накрийте кришкою. Залиште на 30 хвилин або поки перці не стануть м’якими. Залиште півсклянки (120 мл) рідини, у якій були чилі, решту злийте.
У ступці подрібніть чебрець, орегано, гвоздику, горошини перцю, кмин та часник. У Мексиці для цього використовують традиційну ступку малькохете, у якій подрібнюють спеції та готують сальси. Ви ж можете сміливо скористатися кавомолкою, яка виконає свою роботу не гірше за молькахете. У такому разі часник розчавіть окремо.
Покладіть пом’якшені чилі із збереженою водою в блендер разом з лавровим листям, паличкою кориці, цибулею, меленою сумішшю спецій та оцтом. Змішайте до однорідності і посоліть за смаком. Адобо готовий до використання!
