Фото: taste.com.auЗ нашого рецепту дізнайтеся, як приготувати одну з найм'ясніших закусок Мексики.
Інгредієнти
Для пасти чилі
4 сушені чилі гуахільо
3 сушені чилі анчо
3 сушені чилі каскабель
2 столові ложки оцту
Для маринаду
1 чайна ложка солі
1 чайна ложка свіжозмеленого перцю
1/4 чайної ложки гвоздики
1 чайна ложка сушеного орегано
1/4 чайної ложки кмину
1/4 чайної ложки кориці
1/2 чайної ложки сушеного чебрецю (або від 2 до 3 гілочок свіжого чебрецю)
Для м’яса
1,5 кг козячого м’яса (або баранини, яловичини, телятини та/або свинини), з кістками або без них
1 склянка води
1 середня цибулина, крупно нарізана
2 лаврових листа
6 зубчиків часнику, подрібнених
Для подачі:
Теплі кукурудзяні тортильї
1 склянка свіжої кінзи, подрібненої
1 склянка подрібненої цибулі
Приготування
Підготуйте інгредієнти. Приготуйте пасту чилі. Підсмажте усі чилі на гарячій сковороді, поки вони не підрум'яняться, але не згорять.
Видаліть насіння і стебло, помістіть чилі в миску, залийте їх дуже гарячою водою і залиште на 15-20 хвилин.
Злийте, покладіть чилі та оцет у блендер та змішайте до однорідності, щоб вийшла паста. Якщо суміш занадто густа, додайте невелику кількість рідини, у якій лежали чилі.
Приготуйте маринад для м’яса. У маленькій мисці змішайте всі інгредієнти. Добре натріть м’ясо цією сумішшю. Обмажте м’ясо половиною пасти чилі. Нещільно накрийте поліетиленовою плівкою і залиште м’ясо маринуватися на ніч у холодильнику.
Приготуйте м'ясо.
Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Налийте склянку води у форму для запікання. Додайте цибулю, лаврове листя, подрібнений часник і решту пасти чилі.
Покладіть м’ясо на решітку, воно не повинно торкатися рідини.
Щільно закрийте форму кришкою та поставте у розігріту духовку на 4 годин.
Як подавати біррію
Дістаньте м’ясо на дошку. Наріжте або розділіть на невеликі шматочки. Розподіліть м’ясо між 6–8 мисками. Додайте трохи бульйону до кожної порції (більше, якщо подаєте як рагу, менше, якщо як начинку для тако). Прикрасьте нарізаною кінзою та цибулею.
Якщо ви хочете, щоб біррія більше нагадувала рагу або суп, ви можете перетворити рідину на бульйон. Розрізавши м’ясо, дайте рідині трохи охолонути і видаліть лаврове листя. Додайте у відвар півтори-дві склянки гарячої води, і варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Додайте ополоник рідини до м’яса, а зверху кінзу та цибулю. Подавати з ложкою і теплими кукурудзяними тортильями.
Якщо ви плануєте використовувати біррію в якості начинки для тако, вам знадобиться густіший соус. Вийміть лаврове листя, перелийте бульйон у невелику каструлю. Кип’ятіть на слабкому вогні, поки соус не стане більше густим. Полийте розділене на шматочки м’ясо приготованим соусом. Наповніть теплі кукурудзяні коржі біррією, а зверху подрібненою цибулею та кінзою.