Рецепти

Ранкові тако з чорізо та яйцями

2021-08-18 17:03 Закуски Авокадо Гострий перець Томат Свинина
Фото: delish.com
Тако на сніданок для великої родини? Так, будь ласка! У них об’єднуються усі улюблені начинки – авокадо, томати, сир, а також ковбаски чорізо та яйця.


Ковбаски ідеально підходять для сніданку, адже вони ароматні та смачні. Є чимало ковбасок під назвою "чорізо", найпопулярніші – мексиканська та іспанська версії, хоча вони й не однакові.


Мексиканські чорізо виготовлені зі свинини та приправлені перцем чилі, тому вони гостріші за свій іспанський аналог. Ці ковбаски продаються сирими, їх необхідно готувати перед подачею. В іспанські чорізо додають переважно часник та копчену паприку. А найголовніше те, що їх продають в’яленими. Замість чорізо у рецепті можна також використовувати бекон або фарш зі свинини.


Щоб зекономити трошки часу вранці, ви можете підготувати деякі інгредієнти заздалегідь. Наприклад, звечора приготувати чорізо, нарізати помідори, кінзу та авокадо (його потрібно скропити лимонним соком, щоб шматочки не потемніли). Все, що вам залишиться зробити вранці – приготувати яйця та розігріти тортильї.



Інгредієнти


Приготування
Покладіть чорізо у велику сковороду і готуйте на середньому вогні, розбиваючи фарш на менші шматочки дерев’яною або силіконовою лопаткою. Готуйте їх до рум’яної скоринки, а потім перекладіть в миску, вистелену паперовими рушниками.


Витріть сковорідку паперовим рушником, але не мийте, щоб передати аромат чорізо яйцям. У мисці збийте яйця з сіллю, перцем і молоком, а потім вилийте в сковорідку, зменшіть вогонь до середнього і акуратно перемішуйте під час приготування.


Поки яйця готуються, розігрівайте тортильї по одній у чистій сухій сковороді на середньому вогні. Нагрівайте приблизно по 20-30 секунд з кожної сторони. Перекладайте тортильї на тарілку і накривайте теплим вологим рушником.


Ви також можете розігріти всі коржі одночасно у мікрохвильовій печі. Складіть їх у стопку, а потім загорніть у вологий паперовий рушник і готуйте в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд.


Коли яйця вже майже готові, додайте чорізо до яєць, перемішайте і зніміть з вогню. Розподіліть начинку між тортильями або дайте людям зібрати власні тако, подавши начинки та коржики окремо. Додайте помідори, шматочки авокадо, сир та кінзу на кожне тако. Посоліть та поперчіть за смаком. Подавайте з гострим соусом і шматочками лайма.