Що таке кесадилья
Кесадилья в перекладі означає «маленька сирна штучка». Це різновид тако, де тортилья наповнюється переважно сиром, іноді м’ясом та спеціями, а потім підсмажується, доки сир не розстане. Кесадилья ідеально підходить для перекусу або повноцінного обіду, її швидко і легко готувати і вона ну дуже смачна.
Типові інгредієнти для кесадильї
Коли йдеться про кесадилью, тут все про плавлений сир! Тортилья наповнюється сиром разом з іншими начинками: м’ясо на грилі, курка або овочі, потім підсмажується до золотистої скоринки. Кесадильї подають із сальсами (наприклад гуакамоле), сметаною та зеленню.
Замість класичної кукурудзяної тортильї для приготування кесадильї краще використовувати більші пшеничні коржі. Начинки у страві має бути багато, а пшенична тортилья еластичніша, її легше складати та зручніше підсмажувати.
Ідеї для начинки
Чим наповнити кесадилью? Як ви зрозуміли, єдиний обов’язковий інгредієнт – це сир. Вибір інших варіантів начинки обмежується лише фантазією кухаря. Найбільшою популярністю користується кесадилья з куркою, але м’ясо і справді може бути будь-яким, не менш привабливі і вегетаріанські варіанти.
Що стосується сиру, у Мексиці використовується Queso Oaxaca, який дуже добре плавиться. Оскільки в Україні такий сир знайти важко, ви можете використовувати моцареллу, тертий грюєр або чеддер. Але можна використовувати будь-який сир, який добре плавиться!
Звідки взялася кесадилья?
Перші згадки про кесадилью датуються XVI століттям, цю страву почали готувати у Північній та Центральній Мексиці іспанські поселенці. На створення кесадильї їх надихнула випічка із начинкою, яка була популярною в Іспанії.
У Мексиці кесадильї підсмажують на комалі – спеціальній пласкій чавунній сковороді, поки сир повністю не розплавиться, а коржик не стане золотистим. Навіть сьогодні ці сковороди є невід’ємною частиною мексиканської кухні та культури, їх можна знайти майже в кожному мексиканському домі, кафе чи ресторані. Як приготувати кесадилью із чорізо дізнайтеся з нашого рецепту.