Кухня

Huevos Motuleños – найепічніший з мексиканських сніданків

Фото: Foodandwine
Фірмова страва з півострова Юкатан зі смаженими яйцями, чорною квасолею на хрусткій тортильї, приправлена пікантною сальсою та прикрашена авокадо та сиром. Хіба це не найкращий початок дня?


Ця страва – ще більш епічна, ніж знамениті Huevos Rancheros. Вона є фірмовою особливістю Юкатану і народилася в місті Мотуль. Навіть у Мексиці, де люблять та поважають величні сніданки, Huevos Motuleños не їдять щодня, а лише у неділю або святкові дні.


Для страви необхідна вже приготована чорна квасоля. Її можна зробити самостійно за нашим рецептом. Або ж ви можете придбати консервовану чорну квасолю, лише перед використанням приправте її сіллю та перцем.


Інгредієнти
  • Оливкова олія
  • 1 склянка подрібненої червоної цибулі
  • 3 зубчики часнику, подрібнені
  • 120 г нарізаних шампіньйонів
  • 1 1/2 склянки приготованої чорної квасолі
  • 6 свіжих листків епазоту, дрібно нарізаних (за бажанням)
  • 130 г мексиканської ковбаски чорізо (без оболонки, тільки фарш)
  • 1 помідор, грубо нарізаний
  • 1/2 чилі серрано, очищений від стебла та насіння, подрібнений
  • 2 зубчики часнику, грубо порізаних
  • 1/2 склянки води
  • Дрібка солі
  • 1 овочевий банан плантан
  • 4 кукурудзяні тортильї
  • 8 яєць


Додатково
  • 1 авокадо, очищений, нарізаний скибочками
  • 120 г натертого сиру
  • Невеликий пучок свіжої кінзи, подрібненої


Приготування
На великій сковороді на середньому вогні нагрійте 2 ст. л. оливкової олії. Додайте цибулю, часник та нарізані гриби. Готуйте, поки цибуля не стане напівпрозорою, на це піде приблизно 5 хвилин.


Додайте готову квасолю та епазот (якщо ви його використовуєте). Тушкуйте ще 3-4 хвилини. Перекладіть суміш у миску, відкладіть.


Приготуйте чорізо. Поки цибуля та гриби готуються, нагрійте столову ложку оливкової олії в іншій меншій каструлі для соте або чавунній сковороді на середньому вогні. Очистіть чорізо від оболонки, щоб використати фарш, готуйте його 5-6 хвилин, поки він злегка не підрум'яниться. Перекладіть у миску і відкладіть.


Приготуйте сальсу. У блендері змішайте подрібнений помідор, 2 зубчики часнику, 1/2 чилі серрано, 1/2 склянки води та щіпку солі. Збийте до однорідності. Вилийте сальсу у каструлю і варіть на середньому вогні 4-5 хвилин, поки соус трошки не загусне. Зніміть з вогню, перелийте в миску та відкладіть.


Підсмажте плантан. Очистіть банан, наріжте його по діагоналі скибочками товщиною приблизно пів сантиметра. Розігрійте 3 ст. л. оливкової олії на великій сковороді на середньому вогні. Викладіть на сковороду шматочки плантану. Підрум’яньте з обох сторін. Викладіть приготований плантан на тарілку, вистелену паперовим рушником. Олію, у який він готувався, збережіть.


Час перетворити тортильї на тостади. Підсмажте їх на сковороді, де щойно смажилися плантани. Продовжуйте нагрівати олію на середньому вогні. Підсмажуйте тортильї по черзі, доки вони злегка не підрум’яниться і на коржі не утворяться бульбашки. Підсмажте з обох сторін. Щипцями перекладайте тортильї на тарілку, вистелену паперовим рушником. У процесі необхідно буде додати більше олії, переконайтеся, що вона нагрілася, перш ніж підсмажувати чергову тортилью.


Підсмажте яйця. Нагрійте пару столових ложок оливкової олії на сковороді з антипригарним покриттям. Смажте, поки білок не приготується, а жовток ще буде рідким.


Зберіть страву. Покладіть на велику тарілку тостаду, у центр викладіть пару столових ложок квасолі з грибами. На квасолю викладіть два смажені яйця. На зовнішню частину тостади покладіть скибочки плантану, трохи чорізо. Налийте сальсу на яйця. Поверх цього покладіть нарізаний авокадо. Посипте страву тертим сиром та подрібненою кінзою.
2021-07-02 02:31