МЕХІКО-СІТІ

Італійська Rosetta у Мехіко – місце, де забуваєш про тако

У італійському ресторані Rosetta так гарно, що принаймні на годину можна забути про тако, навіть у Мехіко.
Заклад розташувався у привітному таунхаусі кварталу Рома. Інтер’єр гарний та продуманий до дрібниць, меню – італійське, але з мексиканським присмаком. Олена Рейгадас, власниця та шеф-кухарка, пройшла довгий шлях до відкриття ресторану. Вона навчалася кулінарії у Нью-Йорку, працювала у Лондоні під керівництвом відомого італійського шефа Джорджо Локателлі. Потім повернулася додому, щоб відкрити Rosetta у 2010 році. Зараз заклад займає дев’яту сходинку в рейтингу найкращих ресторанів Латинської Америки.
На жаль, Марко Черветті та Юлії Аврорі Огородник не вдалося зустрітися з шеф-кухаркою, проте смачна їжа трошки компенсувала цю прикрість.
Ресторан славиться своїм ризотто та пастою ручної роботи. Rosetta – не тільки ресторан, але й пекарня, що розташована поруч. Там можна купити традиційну мексиканську випічку «конча», булки із кардамоном, солодкий та солоний хліб.
У Rosetta чи не найкраща випічка в Мексиці
Серед страв, які сподобалися нашим мандрівникам – кесадилья, де за основу замість тортильї взяли листя Hoja Santa. Саме їх Марко та Юлія Аврора купили на органічному ринку Mercado el 100, де побували саме перед тим, як завітати до Rosetta. Всередині кесадильї – розплавлений сир, а доповнюють страву гарнір з цвіту гарбуза та кактуса.
Якщо ви не в Мексиці, листя Hoja Santa буде знайти дуже важко.
Тому вдома ми вам пропонуємо приготувати традиційний варіант кесадильї.

Інгредієнти

  • Тортилья. На одну порцію знадобиться дві невеликі тортильї. Якщо знайдете в магазині традиційні кукурудзяні – беріть. Підійдуть також і пшеничні коржі, які можна як купити, так і приготувати вдома за нашим рецептом.
  • Тертий сир. Найголовніша складова. Назва страви утворилася від іспанського «кесо» - сир. Найкраще до кесадильї, звичайно, пасує мексиканські сира Queso Fresco та Queso Ranchero. Але можете брати будь-який, що добре плавиться. Наприклад, суміш моцарелли та чеддеру.
  • Сіль

Приготування

Приготуйте тортилью: підігрійте коржі протягом декількох секунд на сковороді, поки вони не стануть м’якими. Далі посипте сиром одну половину кожної тортильї та посоліть. Складіть коржі навпіл.
Смажити кесадилью 1-2 хвилини, поки коржик не стане злегка золотисто-коричневим з одного боку. Переверніть і готуйте ще 1-2 хвилини, доки сир не розплавиться.
Їсти потрібно негайно!  Подавайте зі сметаною та улюбленою сальсою. Чудово пасує гуакамоле або сальса роха.
Зауважте, до сиру в начинку можна додавати будь-які овочі та м’ясо – від стейків, приготованих на грилі, до запеченої або смаженої курятини.