Рецепти

Кесадилья

Закуски Курятина Свинина
Фото: Lottie Griffiths/Unsplash
Кесадилья на основі тортильї з тертим сиром – одна з традиційних страв мексиканської кухні. Дізнайтеся, як її можна приготувати в домашніх умовах в Україні.

Інгредієнти
  • Тортилья
  • Тертий сир (найкраще Queso Fresco та Queso Ranchero але можна й суміш моцарелли та чеддеру)
  • Сіль

Приготування
На одну порцію знадобиться дві невеликі тортильї. Якщо знайдете в магазині традиційні кукурудзяні – беріть. Підійдуть також і пшеничні коржі, які можна як купити, так і приготувати вдома за нашим рецептом.

Приготуйте тортилью: підігрійте коржі протягом декількох секунд на сковороді, поки вони не стануть м’якими. Далі посипте сиром одну половину кожної тортильї та посоліть. Складіть коржі навпіл.

Смажити кесадилью потрібно 1-2 хвилини, поки коржик не стане трохи золотисто-коричневим з одного боку. Переверніть і готуйте ще 1-2 хвилини, доки сир не розплавиться.

Їсти потрібно негайно! Подавайте зі сметаною та улюбленою сальсою. Чудово пасує гуакамоле, або сальса роха. Зауважте, до сиру в начинку можна додавати будь-які овочі та м’ясо – від стейків, приготованих на грилі, до запеченої або смаженої курятини.