Рецепти

Мулітас – неперевершений мексиканський сендвіч

Гострий перець Цибуля Томат
Фото: blog.amigofoods.com

Якщо ви хоча б трошки знайомі з вуличною їжею Мексики, то чули, або, можливо, навіть куштували мулітас. Страва дуже нагадує тако, але є одна невелика відмінність: для мулітас використовують дві тортильї, а не одну.

Мулітас іноді називають «кесадилья на стероїдах». Мексиканська страва складається зі смачної начинки, затиснутої між двома хрумкими тортильями. Зазвичай використовують шматочки м'яса на грилі, сир, гуакамоле або інші сальси, хоча начинки можуть відрізнятися не тільки у різних штатах, а навіть у сусідніх вуличних візках, звідки продають мулітас. Деякі варіанти можуть містити також листя салату, смажену квасолю та помідори.

Назва страви буквально означає «маленький мул». Проте, як і де з’явилися мулітас достеменно невідомо. Однак багато людей вважають це однією із варіацій на тему тако, тому страви, швидше за все, мають схожу історію. А тако у Мексиці з'явилися задовго до приходу іспанців. Дізнайтеся з нашого рецепту як приготувати мулітас вдома.

Інгредієнти

Для маринованих халапеньйо

Приготування
Для приготування маринованих халапеньйо або jalapeño escabeche, нагрійте сковороду на сильному вогні. Підсмажте перці, поки шкірка не почне вкриватися пухирцями, приблизно 1 хвилину.

Додайте решту інгредієнтів, 250 мл води і 1 чайну ложку морської солі, зменшіть вогонь і готуйте до тих пір, поки халапеньйо не стануть ніжними (2-3 хвилини).

Зніміть з вогню, дайте трошки охолонути, потім тонко перці і поверніть їх у рідину. Jalapeño escabeche зберігатимуться в холодильнику в герметичному контейнері протягом 2 тижнів.

Розігрійте духовку до 170 градусів. Нагрійте сало або олію у великій сковороді на сильному вогні, додайте яловичину і готуйте, періодично помішуючи, 3-5 хвилин.

Перекладіть в невелику форму для запікання та відкладіть. Додайте цибулю на сковороду, підсмажуйте 4-5 хвилин, додайте часник, перець чилі та кмин і перемішайте. Додайте 250 мл води, перемішайте, перекладіть суміш у форму до яловичини. Додайте томати та орегано, приправити за смаком, накрийте кришкою і готуйте в духовці 2 години.

Вийміть яловичину, трохи остудіть. Злийте рідину у каструлю, готуйте на середньому вогні до загустіння (15-20 хвилин). Поверніть соус до м’яса.

Покладіть шість коржів на шість великих шматків пергаментного паперу, зверху покладіть яловичину, натертий сир, мариновані халапеньйо і накрийте другою тортильєю. Обгорніть папір навколо кожного мулітас, потім загорніть їх у фольгу і обсмажте, поки сир не розплавиться (5-10 хвилин). Подавати гарячими з додатковими маринованими халапеньйо та нарізаною цибулею.