ПУЕБЛА

Сендвіч мрії є на «ринку ненажер» у Пуеблі

Приїхав до міста вивчати смаки – йди на ринок. Таке непохитне правило Марко Черветті та Юлії Аврори Огородник. Вони проінспектували базар у Пуеблі, та скуштували один із найсмачніших сендвічів на світі.
Традиційний ринок у Пуеблі, який зазвичай називають La Acocota, відомий завдяки надзвичайному різноманіттю свіжих продуктів. Ацтекське слово cocotl означає «горло», і цим словом описували ласунів, що ніяк не могли наїстися. Тож вітаємо вас на справжньому «ринку ненажер»!
Тут окрім фруктів та овочів можна знайти знаменитий соус моле у різних варіаціях: поблано, піпіан, з арахісом і т.д. Марко та Юлія Аврора скуштували mole de res – червоний з ребрами та кукурудзою. Або можна придбати інгредієнти для власного моле і одразу на ринку зробити пасту для приготування соусу вдома.
Славиться La Acocota і своїм традиційним хлібом, який можна знайти тільки у Пуеблі. Колись, близько ста років тому, у місті було дев’ять семітеро, тобто пекарів, які виготовляли смачні запашні булочки семітас, а шість із них мешкали в околицях ринку. З тих часів традиційний хліб купують саме на базарі. Булочка дала назву і знаменитому сендвічу – cemita poblana. Марко та Юлія Аврора назвали його «сендвічем мрії».
В ароматну булочку, присипану кунжутом, зазвичай, кладуть скибочки авокадо, м’ясо, сир, цибулю, перці «чипотле адобо» або «халапеньйо» та траву «папало». Тонкий аромат останньої постійно переслідував наших гастромандрівників на ринках. І ось нарешті вони познайомились. Папало – традиційна мексиканська приправа – має сильний смак кінзи.