БАХА-КАЛІФОРНІЯ

Найкращий рибний ринок у Мексиці – Mercado Negro

Життя – річ непередбачувана. Так сталось і з нашим гастротуром. Вся команда уже мала би бути на теренах штату Баха-Каліфорнія. Проте обставини склались так, що туди поїхала лише частина наших гастромандрівників, без Марко Черветті та Юлії Аврори Огородник. Але ми залишилися без цікавих розповідей про найсмачніші місця краю!
У Мехіко, Пуеблі, Оахаці – де не спитаєш, звідки риба або креветки – відповідь одна: з Енсенади! Отже, ми у місті найсмачнішої їжі та морепродуктів!

Енсенада, місто штату Баха-Каліфорнія, завжди була рибальським портом. Тому зрозуміло, чому за свіжим виловом, перш за все, треба відправлятися туди. Mercado Negro – чи не найвідомішим ринок риби та морепродуктів у Мексиці. Його можна знайти за запахом моря і шумом галасливих продавці.


Незважаючи на назву, яка у перекладі означає «чорний ринок», там немає контрабандистів. Mercado Negro – рай для гурманів і тих, хто обожнює готувати та куштувати. На ринку дуже шумно, відчайдушні зазивали запрошують гостей до кіосків, де при вас приготують щойно куплену рибу чи морепродукти, на столах стоять різноманітні сальси, сметана, вершки.


Тут можна знайти і з’їсти усе, що може запропонувати нам море: молюсків, морських їжаків, устриці та креветки; є тут і різноманіття риби – від барвистого червоного окуня до синього або жовтого тунця.

Саме дари моря – одна з основ гастрономії Баха-Каліфорнії. Маленькі ресторани біля ринку пропонують вам коктейлі з морепродуктів, традиційний мексиканський «суп з семи морів», також відомий як caldo de mariscos або «суп з морепродуктів», або смажену рибу в клярі. З ринку неможливо піти, не спробувавши тако із копченою або підсмаженою рибою.


Mercado Negro почав свою роботу в Енсенаді в 1958 році, з того часу рибні тако стали легендарними. Сьогодні гурмани здійснюють паломництво до вуличних кіосків, де у свіжі тортильї вкладають класичне поєднання смаженої риби та креветок. До речі, як помітили наші гастротуристи, майонезні соуси та підсмажені у фритюрі тортильї для тако – це реверанс смакам приїжджих, головним чином – американських туристів.