ОАХАКА

Ринок Mercado de abastos в Оахаці – тут можна купити все, навіть шишки кактусу

Відвідування ринку в Оахаці – обов’язкове! Де ще можна познайомитися з новими продуктами та спробувати найсмачніші страви?

У південно-східній частині Мексики, уздовж узбережжя Тихого океану лежить земля гір, вузьких каньйонів, посушливих рівнин, квітучих долин і блакитного неба, земля прадавніх сіл і місце народження для багатьох корінних мексиканських народів. Відомий край також,  як батьківщина мескалю. Все це про штат Оахака з однойменною столицею. Кукурудза, чилі, трави, спеції та шоколад – основа місцевої кухні. Кажуть, що саме в Оахаці знаходиться серце та душа мексиканської кулінарії. З ним і поїхали знайомитися Марко Черветті та Юлія Аврора Огородник.


Перша локація – яскравий, ароматний та смачний ринок Mercado de abastos. Туди наші мандрівники направилися не самі, а в супроводі Рікардо Арельяно, шефа одного із найкращих ресторанів міста, Crudo. На сніданок вони скуштували знамените барбакоа (особливий спосіб приготування м’яса) із Тлаколули – невеличкого містечка штату. Саме воно славиться своїм барбакоа із кози, приготованого в насиченому червоному бульйоні. На закуску – тако з язиком, а на десерт Марко замовив пісні маріачі та купив багато різних видів манго.

Із небаченого досі на мексиканських ринках Юлія Аврора зауважила шишки кактусу та траву піпічу, відому також як «лисячий хвіст». На ринку її продають як свіжою, так і в сухому вигляді. Вона використовується для приготування м‘яса, на смак нагадує свіжий коріандр з анісовими та лимонним відтінками. 


Окрім їжі на ринку можна купити… все! Від регіональних костюмів до кіз та курей, від посуду до взуття.