Збір урожаю
Листя агави збирають на піку зрілості, коли вони досягають найвиразнішого смаку. Агаві для дозрівання необхідно від 7 до 25 років! Тому мескаль – це дистильований напій з найдовшим виробничим процесом на світі. Виготовлення справжнього мескалю вимагає терпіння на довгі роки.
Приготування
Зібране листя запікають у земляній ямі, обкладеній камінням, на дно якої кладуть дрова. Згораючи, вони нагрівають каміння. Вид деревини також впливає на смак майбутнього напою, тому для Mezcal Convite використовують лише дуб.

Подрібнення
Щоб видобути сік, який потім повільно перетворюватиметься на мескаль, листя спочатку розрізають на фрагменти, а потім подрібнюють у спеціальному млині.
Ферментація
Отриману м'якоть агави поміщають у бочки і заливають водою, залишаючи витримуватися від двох тижнів до чотирьох місяців.

Дистиляція
Після цього отриманий настій дистилюють у спеціальному пристрої під назвою аламбік – це мідний перегінний куб з особливою конструкцією.
Традиційно мескаль зберігали у глеках із чорної глини, які служили для дозрівання та збереження його найкращого смаку та аромату. Щоб зберегти традиції в Mezcal Convite, розробили пляшку, яка нагадує стародавній посуд для зберігання традиційного напою.