ОАХАКА

Зразкова кухня Оахаки у ресторані Las Quince Letras

2021-04-26 13:31
Говорити про Оахаку та її мешканців – це, передовсім, говорити про їжу – моле, кукурудзу та мескаль. А в самій Оахаці кажуть, що про місцеву кухню неможливо говорити, не згадуючи Селію Флоріан. Її страви надихнули тисячі людей, а в її ресторані Las Quince Letras, побувало більше людей, ніж можна собі б уявити. Обідали там і Марко Черветті з Юлією Авророю Огородник.
Обід вийшов святковим, адже саме того дня місто Оахака відзначало день народження – 489 років. З нагоди свята Селія Флоріан отримала чергову нагороду за підтримку та популяризацію місцевої кухні. Las Quince Letras вона відкрила у 1992 році в історичному центрі Оахаки, разом з партнером, Фіделем Мендесом. З того часу в ресторані подають найкращі страви з усіх куточків штату. Приготовані вони, звичайно, лише із місцевих продуктів.

Страви Las Quince Letras - традиції понад усе

Зразкова кухня Оахаки вразила і наших гастромандрівників. Марко та Юлія Аврора скуштували фірмові соуси – моле негро, рецепт якого Селія особисто удосконалювала роками, моле рохо та вперше – моле альмендрадо, тобто, мигдалевий. До скарбнички нових вражень потрапили також сорбет із мескалем і чудові на смак квіти Flor de Mayo.
Марко занотовує враження, аби поділитися ними з українцями

До Las Quince Letras приходять не тільки за моле. Меню тут змінюється, але завжди залишається традиційним, пропонуючи типові для Оахаки коржики із маси, мемелітас, тетелас – трикутні тортильї з начинкою та великі, хрусткі коржики – тлаюди, фаршировані кониками.
За роки роботи Селія стала авторитетом у гастрономії свого штату. Вона навіть знялася у серіалі Netflix про вуличну їжу, Street Food, розповідаючи про знамениті страви та смаки Оахаки.