ОАХАКА

Кулінарні традиції Оакахи у ресторані Baltazar

Відпочити від галасливого та яскравого ринку Марко Черветті та Юлія Аврора відправилася до ресторану Baltazar. Він знаходиться дуже близько до центру, водночас достатньо далеко від туристичної метушні. Затишна обідня зона розташована у просторому відкритому внутрішньому дворику з парасольками, які захищають гостей від сонця. Тут наші гастромандрівники втамували спрагу та скуштували усі види манго, які раніше придбали на ринку Mercado de abasto.

Манго придбані у Mercado de abasto

Перш за все, до Baltazar-а приходять за величезним вибором мескалю (це традиційний для Мексики алкогольний напій із агави) та коктейлів на його основі. Ще одна спеціалізація закладу – тетелас, одна із родзинок кулінарії Оахаки. Це трикутнички із кукурудзяного тіста маса із начинкою, підсмажені до золотої скоринки. Їх їдять на сніданок, обід або вечерю.

Тетелас стали до смаку українським дегустаторам – з'їли усю порцію

Ресторан пишається тим, що підтримує місцевих виробників, купуючи продукти для своїх страв лише у них. За кухню відповідає Ольга Кабрера, відома шеф-кухарка, яка підтримує та зберігає кулінарні традиції Оахаки. Сальси в Baltazar готуються у кам’яній ступці молькахете, тетелас підсмажуються на спеціальній сковороді «комал». Вранці у Baltazar подають здорові сніданки, а вдень страви, присвячені кожному із восьми регіонів Оахаки.