ПУЕБЛА

El Mural de los Poblanos - осередок традиційної кухні Пуебли

2021-04-23 18:28
У самісінькому центрі Пуебли, в будівлі XVII століття, що зберігає магію минулого, розташувався ресторан El Mural de los Poblanos. Там побували Марко Черветті та Юлія Аврора Огородник.
Головна окраса ресторану – затишний внутрішній дворик із яскравим муралом, на якому зображені визначні постаті міста. Пригощав Марко та Юлію Аврору шеф, Мартін Ернандез, а за компанію став Луїс Хав’єр Куе де ла Фуенте – власник ресторану, бізнесмен та відомий захисник автентичної кухні Пуебли та місцевих продуктів.
Луїс Хав’єр та Марко знайшли про що поговорити, смакуючи місцеві делікатеси
Він також є членом організації Slow Food México – це об’єднання шеф-кухарів з усієї Мексики, які активно захищають дрібних виробників, а також зберігають кулінарні традиції, які у сучасному світі так швидко зникають.
Продукти для El Mural de los Poblanos купують переважно у місцевих виробників, більше половини їх надходять від дрібних фермерів штату Пуебла. Багато рецептів ресторану надали родини, що живуть у Пуеблі поколіннями. Серед таких страв – енчілада «Три моле» - із соусами моле «поблано», червоним соусом pipian rojo та зеленим pipian verde. Страва зазвичай готується з куркою, але вегетаріанці можуть замінити курку на сир. Авантюристи знайдуть у меню сезонні місцеві делікатеси, зокрема, гусінь і мурашині яйця «ескамоле». Їх і спробували Марко та Юлія Аврора. Адже для нас – це незвичайно, а для кухні штатів Пуебла та Оахака – абсолютно звична річ.
Звичні для Пуебли гусінь і мурашині яйця