БАХА-КАЛІФОРНІЯ

Легенда вуличної їжі: чому біля La Guerrerense завжди черги

В Енсенаді саме вулична їжа привертає до себе більше уваги, ніж вишукані ресторани та «висока кухня». У торговців на ринку та з кіосків можна купити найсмачніші тостади, севіче і рибні тако, доповнені спокусливими соусами. La Guerrerense – це, без перебільшення, легендарне місце, хоча одразу так і не скажеш. Простий кіоск на розі не дуже жвавої вулиці у центрі Енсенади. Але за фірмовими стравами та соусами від Доньї Сабіни вишиковуються черги.


La Guerrerense була заснована у 1960 році. І Сабіна Бандера, невістка засновника, насправді змогла встановити це місце на гастрономічну карту Мексики. Створюючи сальси та комбінуючи інгредієнти, вона змогла прославитися на цілий світ! Сабіна досі працює у кіоску разом з чоловіком та синами. Сім’я також володіє сусіднім рестораном, що стало можливим завдяки шаленому успіху скромного візка з їжею.

Найвідоміша страва La Guerrerense – тостада з морським їжаком та молюском. Це делікатес, що змінює життя – так нескромно говорять про страву ті, хто її скуштував. Знаменитий шеф-кухар та телеведучий, Ентоні Бурден показав La Guerrerense у своєму шоу, і сказав, що тут подають «найкращу вуличну їжу на світі».


Окрім тостад з різними начинками тут можна насолодитися морським севіче з манго та паштетом з морського їжака та рибними тако. Хоча, щоб їх скуштувати, до La Guerrerense треба завітати зрання, адже страви розпродаються дуже швидко!