Фото: Quin Engle/unsplashТри кити, на яких тримається уся мексиканська кухня – це кукурудза, квасоля та чилі. І ця страва поєднує їх у собі, створюючи яскравий аутентичний смак. Вегетаріанські тако легко та весело готувати, кожен може доповнити начинку на свій смак – ніжним авокадо, сметаною або тертим сиром.
Зважайте, що варіацій начинки для тако безліч. Це може бути яловичина, свинина, курка, морепродукти, квасоля, сир та різноманітні овочі. Тож це універсальна і не складка у приготуванні страва. Тако – найпоширеніша форма «антохітос», або мексиканської вуличної їжі, яка популярна у всьому світі. У Мехіко, де побували Марко Черветті та Юлія Аврора Огородник, можна спробувати екзотичні тако – з язиком, шлунком, різними частинами яловичої голови (мозком, язиком, щоками або губами). Тож не бійтеся експериментувати!
Якщо ж ви віддаєте перевагу м’ясним стравам, приготуйте тако «аль пастор» за нашим рецептом.
Як приготувати вегетаріанські тако? Ось так.
Інгредієнти
- 2 банки по 400 г консервованої квасолі
- 100 г замороженого горошку або солодкої кукурудзи
- 2 банки по 400 г подрібнених помідорів
- 1 ч. л. сушеного орегано
- ¼ ч. л. сушених пластівців чилі
- 2 ст. л. томатного пюре
- 8 кукурудзяних коржів
- ½ стиглого авокадо
- ¼ лимона, вичавити сік
- пучок кінзи, подрібнити
- 60 г натертого сиру чеддер
- Сметана
Приготування
Попередньо нагрійте духовку до 180°C. Відкиньте квасолю на сито, промийте. Перекладіть квасолю, горох або кукурудзу, помідори, орегано, чилі та томатне пюре у форму для запікання, перемішайте, поставте у духовку. Випікайте 15 хвилин. Протягом останніх кількох хвилин покладіть тортильї на деко та прогрійте їх у духовці.
Тим часом розімніть виделкою у мисці авокадо, додавши лимонний сік та кінзу.
Перекладіть запечену квасолю в красиву миску. Також покладіть теплі тортильї, авокадо, сир та сметану в окремі миски на стіл, щоб кожен міг зібрати собі тако на свій смак.