Фото: whatsmarydoing.comМексиканські тостади не найгарніші страви, трохи безладні, але ж які смачні! Хрустка кукурудзяна тортилья, смачна начинка з квасолі, тертого сиру, авокадо та помідорів, приправлена пікантною сальсою. Приготувавши лише раз, ви захочете робити цю страву знову і знову!
Тостада – це ніби мексиканська версія відкритого бутерброду, але хрусткого, з насиченим смаком. Найскладніше завдання – це з’їсти її вишукано і не замаститися.
Тостада має досить просту конструкцію: вона схожа на тако, але пласка. Зазвичай її готують із смаженої кукурудзяної тортильї із різноманітними начинками та сальсою. Все, що могло потрапити в тако, може стати і тостадою. Тож ви можете скуштувати рибні, курячі або яловичі тостади і т.п.
Але все ж таки найпопулярніша версія начинка - смажена квасоля із різноманітними додатками. Найкраще ставити різні начинки в окремих мисках у центрі стола, щоб кожен міг зробити тостаду на свій смак.
Тушкована квасоля накладається першою на обсмажену тортилью, вона добре розподіляється по коржику, а інші начинки краще тримаються на ній.
Якщо ви хочете полегшити процес приготування тостади, купіть готові тортильї замість того, щоб приготувтати їх. Тушковану квасолю для начинки можна приготувати заздалегідь, використавши наш рецепт. Також можна брати консервовану чорну квасолю.
Інгредієнти
Для начинки
- 3 1/2 склянки смаженої квасолі або 2 банки консервованої
- 1/2 головки салату айсберг, тонко нарізаного і приправленого сіллю та оцтом (без олії)
- 2 середніх помідора, дрібно нарізані
- 1-2 авокадо, очищені від шкірки та кісточок, подрібнені або гуакамоле
- 220 г тертого сиру (чедер, моцарела або на ваш смак)
- 1 склянка сальси верде або томатної сальси або 1/2 склянки нарізаного маринованого халапеньйо
- Жменя нарізаної свіжої кінзи
Приготування
Прогрійте квасолю на сковороді на середньому вогні, поки вона не стане теплою. Якщо ви використовуєте звичайну консервовану квасолю, злийте її, а потім викладіть на сковороду з невеликою кількістю води, розімніть.
Підготуйте тортильї. Викладіть на решітку і підсушіть 10 хвилин у розігрітій до 120 градусів духовці.
Далі підсмажте тортильї. Налийте на сковороду олію на пів сантиметра. Нагрійте олію на середньому вогні, поки вона не почне шипіти, якщо в неї не покласти тортилью.
По черзі обсмажте коржі. На тортильї повинні утворитися пухирці відразу ж, коли ви кладете коржик на сковороду, інакше олія недостатньо гаряча.
Смажте тортильї до золотистої скоринки з обох боків, готуючи приблизно від 30 секунд до хвилини з кожного боку. Використовуйте металеві щипці або лопатку, щоб притиснути коржик, а потім перевернути і витягти, струсивши залишки олії. Тортилья повинна стати хрусткою.
Помістіть усі коржі на вистелену паперовим рушником тарілку, щоб ввібрати надлишки олії. Посипте невеликою кількістю солі.
За потреби додайте в сковороду більше олії, подбавши про те, щоб вона нагрілася достатньо, перш ніж додавати на сковороду тортилью.
Для подачі розкладіть начинки в окремих мисках, у більшу тарілку накладіть квасолю. Викладайте підсмажені тортильї партіями, зберігаючи те, що не використовується, у теплій духовці.
Щоб зібрати тостаду, покладіть спочатку на тортилью велику ложку квасолі. Зверху посипте сиром та іншими начинками - нарізаний салат, авокадо, сальса тощо.
Не навантажуйте тостаду занадто багато, інакше вам буде важко її їсти. Їжте, піднімаючи тостаду двома руками, наче скибочку піци.