Рецепти

Чурос

Десерти
Фото: Rolande PG/unsplash
Дізнайтеся, як приготувати вдома один з найпопулярніших мексиканських десертів.

Інгредієнти

Приготування
У ковші чи каструлі змішайте воду, кефір, масло, сіль і одну столову ложку цукру. Доведіть суміш до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи.

Потім одразу вмішайте борошно за допомогою термостійкої лопатки. Продовжуйте перемішувати, поки суміш не з’єднається, утворюючи єдину грудку. Продовжуйте варити ще хвилину-дві, перевертаючи тісто в каструлі лопаткою. Потім зніміть з вогню.

Додавайте яйця по одному, добре перемішуючи після кожного. Суміш повинна виглядати блискучою, але не повинна легко стікати з лопатки. Якщо суміш здається занадто густою і не має блиску, додайте ще одне яйце.

Помістіть тісто в кондитерський мішок із насадкою «закрита зірка» і шириною не менше 7-10 мм. Можна також використати насадку з круглим отвором.

Постеліть на дошку для нарізання аркуш пергаменту. Вичавіть на нього смужки тіста довжиною 10-15 см і поставте в морозильну камеру, поки ви нагріваєте олію. Досвідчені кухарі часто пропускають цей етап, одразу видавлюючи чурос у гарячу олію.

Налийте в каструлю із товстим дном олію на 3-5 см і нагрійте до 190 градусів. Коли чурос затвердіють, обережно зніміть їх лопаткою з пергаменту і опустіть в олію.

Обсмажуйте чурос партіями, приблизно по дві хвилин з кожного боку, поки вони не стануть золотисто-коричневими. Остудіть на тарілці, вистеленій паперовими рушниками.

Змішайте у великій мисці 1/2 склянки цукру, ванільний цукор та корицю. По черзі опускайте в миску обсмажені чурос щоб повністю покрити їх солодкою сумішшю з усіх боків.

Якщо ви плануєте зробити «чурос реллено», встановіть у кондитерський мішок насадку для крему та глазурі із тонким гострим носиком. Начинку покладіть у кондитерський мішок і наповніть нею чурос, ніби заварні тістечка.
Подавайте теплим із гарячим шоколадом і насолоджуйтесь!