ОАХАКА

Прощання із Оахакою: вечеря у ресторані Casa Oaxaca

Дуже шкода, але настав час прощатися із Оахакою та її дивовижною кухнею. І щоб зробити це, Марко Черветті та Юлія Автора Огородник обрали легендарний заклад – Casa Oaxaca.
Шеф-кухар Алехандро Руїс Ольмедо – визнаний представник та популяризатор кухні Оахаки у всьому світі. Ольмедо називають батьком ресторанного життя регіону, а його заклад Casa Oaxaca – одним з найкращих. Офіціанти у накрохмалених білих сорочках відразу біля столиків готують сальсу в традиційній ступці молькахете на смак гостя - один із найменш лячних способів нарешті спробувати висушених, приправлених коників.
В основі меню ресторану регіональна класика. 
Лише частина з куліанрного різноманіття місцевої кухні

Тут можна скуштувати квіти кабачків, фаршировані королівським крабом, вегетаріанську лазанью, у якій пасту замінили на кукурудзяний гриб huitlacoche. Овочі, які використовують на кухні Casa Oaxaca, збирають у власному саду. Перець чилі, кукурудза, комахи, насіння купуються безпосередньо у місцевих виробників на ринках Оахаки.
Марко та Юлію Аврору вразив агуачіле – мексиканський варіант севіче. А їм є з чим порівняти. Вони куштували цю страву в ресторані Сontramar у Мехіко. Агуачіле в Casa Oaxaca приготована з гребінців і сушеної в'яленої яловичини, огірків, фіолетової цибулі, томатів, перців хабанеро, підсмаженого арахісу та хрустких коників.
Вердикт наших суворих, але справедливих експертів: Casa Oaxaca – місце, яке треба відвідати обов’язково!