ОАХАКА

Criollo – більше, ніж ресторан

Ресторан Criollo – це творіння трьох потужних партнерів: шеф-кухаря Енріке Ольвери (Марко Черветті  та Юлія Аврора Огородник відвідували його знаменитий заклад Pujol у Мехіко), шеф-кухаря Луїса Арельяно та архітектора Хав'єра Санчеса.
Ресторан розташувався у старовинному особняку колоніального стилю. Увійшовши всередину, гості через кухню потрапляють до затишної зони у внутрішньому дворику. Марко та Юлія Аврора обідали на свіжому повітрі у компанії півника та під звуки запальної мексиканської музики.

У фокусі Criollo, який працює з середини 2016 року, місцеві та сезонні інгредієнти для відтворення справжньої автентичної кухні Оахаки. Шеф-кухар Луїс Арельяно розробляє меню, пристосовуючи його до місцевих продуктів  – його надихають традиційні методи та рецепти регіону.


Дегустаційне меню із семи страв періодично змінюється, але завжди містить закуски, салати, вилов дня, тамале з місцевим сиром і домашнім моле, та десерти.
Criollo прагне бути чимось більшим, ніж просто ресторан. Ззаду закладу знаходиться сад, великий простір з грилем і баром, де щонеділі подають пізній сніданок. Також у саду планують вирощувати власні продукти – від кави до кукурудзи. А в самому ресторані організовують майстер-класи для шеф-кухарів, що спеціалізуються на традиційній кухні Оахаки.
Обід Марко та Юлії Аврори тривав три години! Деякі страви дійсно вразили наших гастромандрівників. Але враження у них залишилися змішаними: дуже багато слів та замало суті.