ОАХАКА

Кухня корінного народу Оахаки в ресторані Tierra del Sol

2021-04-27 17:27
У серці Оахаки розташувався ще один заклад, який привабив наших гастромандрівників. На вечерю Марко Черветті та Юлія Аврора Огородник завітали до ресторану Tierra del Sol.

Шеф-кухарка ресторану Ольга Кобрера, яка відповідає також за кухню в Baltazar пропонує гостям не просто традиційні смаки Оахаки. Заклад спеціалізується на кухні мікстеків – корінного народу регіону, назва якого перекладається як «мешканці хмарної країни». Місцеві продукти від фермерів та продумані рецепти вражають. Ресторан Tierra del Sol  потрапив до мексиканського гастрономічного путівника «Найкращі ресторани Мексики 2021 року» від Culinaria Mexicana, Nespresso та San Pellegrino.
Меню закладу постійно оновлюється. Цієї весни гостям пропонують традиційне для мікстеків моле з креветок, широкий вибір тамале – як солоних, так і солодких.

Фото: Tierra del Sol Casa Restaurante / Facebook

В Tierra del Sol подають також особливі сніданки – вафлі із кукурудзяного борошна, политі медом, посипані мигдалем та шматочками тертого кокосу. Щоб можна було відтворити цей смак вдома, Ольга Кобрера випустила лінійку борошна з жовтої креольської кукурудзи, вирощеної фермерами Оахаки.