Фото: foodbymaria.com
Мексиканська кухня не дарма вважається однією з найкращих у світі. Вона була включена до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Свій внесок у це, внесли, звичайно, і кулінарні традиції штату Оахака. Це батьківщина традиційних мексиканських страв та гастрономічних несподіванок.Тут можна скуштувати складні та насичені соуси моле, сальсу з коників, вуличні страви, які ви не знайдете в інших мексиканських штатах. Кухня Оахаки також наповнена свіжими інгредієнтами та овочами. Яскраві вегетаріанські страви наповнені смаком завдяки спеціям та соусам.
Інгредієнти овочевого салату з Оахаки, а це картопля, зелена стручкова квасоля, морква, цвітна капуста, цибуля, халапеньйо, оливкова олія і часник - створять незабутню композицію, що зможе задовольнити навіть найвибагливіші смаки.
Інгредієнти
- 600 г невеликої картоплі, розрізаної навпіл вздовж
- 300 г зеленої стручкової квасолі, обрізати кінчики
- 2 моркви, нарізані шматочками по 3 см
- 650 г цвітної капусти, розібраної на суцвіття
- 12 маринованих цибулинок, очищених від шкірки
Для заправки з халапеньйо
- 60 мл оливкової олії (¼ склянки)
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- 8 зубчиків часнику, очищені від шкірки, подрібнені
- 1 ч. л. мексиканської приправи
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 125 мл яблучного оцту (½ склянки)
- 2 мариновані халапеньйо, нарізані тонкими скибочками
- 6 стеблинок зеленої цибулі, дрібно порізані
Приготування
Налийте у велику каструлю воду (більше половини), доведіть до кипіння, підсоліть, додайте картоплю, зменште вогонь до середнього та варіть до готовності (приблизно 10 хвилин). Злийте, перекладіть у миску.
В іншій каструлі в киплячій підсоленій воді відваріть квасолю протягом 3 хвилин, вийміть та одразу промийте під холодною проточною водою, щоб зупинити процес приготування.
Додайте моркву та цвітну капусту в окріп, де нещодавно варилася квасоля, і варіть овочі протягом 6 хвилин, а потім вийміть, та промийте під холодною водою. Додайте цибулю в окріп і варіть 10 хвилин, потім злийте і відставте.
Для заправки розігрійте на сковороді олію на середньому вогні, додайте цибулю, часник, приправу, чебрець і готуйте, часто помішуючи, 5 хвилин або поки цибуля не стане напівпрозорою. Додайте оцет, халапеньйо та ½ склянки води. Доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню, додайте зелену цибулю і остудіть.
У великій мисці з’єднайте овочі та заправку, перемішайте та приправте за смаком морською сіллю та свіжомеленим чорним перцем. Перед подачею витримайте в холодильнику не менше 4 годин.
Цей салат традиційно подають на вечірках та святах, тому що він добре зберігається без охолодження. Він протримається щонайменше тиждень у холодильнику!
