Рецепти

Овочевий салат з Оахаки

2021-08-02 19:25 Цибуля Квасоля
Фото: foodbymaria.com

Мексиканська кухня не дарма вважається однією з найкращих у світі. Вона була включена до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Свій внесок у це, внесли, звичайно, і кулінарні традиції штату Оахака. Це батьківщина традиційних мексиканських страв та гастрономічних несподіванок.Тут можна скуштувати складні та насичені соуси моле, сальсу з коників, вуличні страви, які ви не знайдете в інших мексиканських штатах.  Кухня Оахаки також наповнена свіжими інгредієнтами та овочами. Яскраві вегетаріанські страви наповнені смаком завдяки спеціям та соусам.

Інгредієнти овочевого салату з Оахаки, а це картопля, зелена стручкова квасоля, морква, цвітна капуста, цибуля, халапеньйо, оливкова олія і часник - створять незабутню композицію, що зможе задовольнити навіть найвибагливіші смаки.

Інгредієнти

Для заправки з халапеньйо

Приготування
Налийте у велику каструлю воду (більше половини), доведіть до кипіння, підсоліть, додайте картоплю, зменште вогонь до середнього та варіть до готовності (приблизно 10 хвилин). Злийте, перекладіть у миску.

В іншій каструлі в киплячій підсоленій воді відваріть квасолю протягом 3 хвилин, вийміть та одразу промийте під холодною проточною водою, щоб зупинити процес приготування.

Додайте моркву та цвітну капусту в окріп, де нещодавно варилася квасоля, і варіть овочі протягом 6 хвилин, а потім вийміть, та промийте під холодною водою. Додайте цибулю в окріп і варіть 10 хвилин, потім злийте і відставте.

Для заправки розігрійте на сковороді олію на середньому вогні, додайте цибулю, часник, приправу, чебрець і готуйте, часто помішуючи, 5 хвилин або поки цибуля не стане напівпрозорою. Додайте оцет, халапеньйо та ½ склянки води. Доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню, додайте зелену цибулю і остудіть.

У великій мисці з’єднайте овочі та заправку, перемішайте та приправте за смаком морською сіллю та свіжомеленим чорним перцем. Перед подачею витримайте в холодильнику не менше 4 годин.

Цей салат традиційно подають на вечірках та святах, тому що він добре зберігається без охолодження. Він протримається щонайменше тиждень у холодильнику!